A ktos bawil sie doposazenie w gniazdo 230V?
Demontaż bębenka stacyjki O1
Zwiń
X
-
Demontaż bębenka stacyjki O1
Koledzy potrzebuje zdemontować bębenek stacyjki w O1, TDI 1998. Może ktoś opisać jak podejść do tematu.
Muszę wymienić sam wkład ( bębenek do którego wchodzi kluczyk) najlepiej bez demontażu całej stacyjki, jest to wykonalne ?? Wyszukiwarka i Google niewiele pomogły.
PS: Problem polega na tym, że nie zawsze po wyciągnięciu kluczyka odcinane jest napięcie na radiu. Zakładam, że wyrobiła się jakaś zapadka.Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
-
-
Re: Demontaż bębenka stacyjki O1
Zamieszczone przez phrixKoledzy potrzebuje zdemontować bębenek stacyjki w O1, TDI 1998. Może ktoś opisać jak podejść do tematu.
Muszę wymienić sam wkład ( bębenek do którego wchodzi kluczyk) najlepiej bez demontażu całej stacyjki, jest to wykonalne ?? Wyszukiwarka i Google niewiele pomogły.
PS: Problem polega na tym, że nie zawsze po wyciągnięciu kluczyka odcinane jest napięcie na radiu. Zakładam, że wyrobiła się jakaś zapadka.
TTTM :szeroki_usmiechILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
http://www.bunkry.pl/pl/index.html
a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207
Komentarz
-
-
Zdjęcie pożyczone od kolegi Keliopis z forum
Chodzi o demontaż elementu 3 - bębenek do którego wchodzi kluczyk. Wiem, że w Audi jest z tym troche kombinacji ponieważ należy nawiercać śruby itp, pytanie jak to wygląda w skodzie.
To nie jest wina stacyjki
Stacyjka-bębenek to jedna część. A druga to kostka elektryczna w dolnej części kpl. stacyjki.Załączone plikiSzlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
-
Dziękuję Krzycho-63, o to mi chodziło. (pomógł poleciało) Jeszcze takie pytanie podczas wsadzania nowego bębenka rozumiem, że robimy to na wcisk w pozycji 1.
PS: Przy wymianie należy zwrócić na coś uwagę, zablokować itp, czy jest to na zasadzie wyjmij stare zamontuj nowe. Za pomoc będę, bardzo wdzięczny Pastylkę ze starego kluczyka przykleję do nowego.Szlifierki taśmowe, nożyce do złomu, kruszarki | W stajni : karawan O2 FL 1.9 TDI, A3 Sportback 1.6 MPI
_
Komentarz
-
Komentarz